~ VÄRLDSVINNAR WEEKEND
I STOCKHOLM 4-6  JULI 2008 ~

Världsvinnarutställning i Sverige för första gången så jag tänkte det kunde vara en kul idé med ett party för att lära känna Cockerfolk från hela världen under mer avslappnande former än på utställning. Eftersom Cocker spanielklubben fyller 30 år i år så var dom med som medarrangörer för partyt och sponsrade med välkomstdrink och priser till tävlingarna. Inbjudan låg ute på min hemsida och publicerades även i Cockertidningen nr. 2-08. På partydagen hade vi strålande Svenskt sommarväder där 60 personer från 9 olika länder samlades här på gården! Gästerna kom från Norge, Finland, Croatien, England, Irland, Österrike, Ryssland, Italien och Sverige då förstås.

Faktiskt så tror jag det var fler utländska gäster än Svenska... jag vet inte riktigt vad detta säger om Svenskars partyhumör...!?  Vi hade en supertrevlig kväll, tack till alla närvarande för att ni gjorde denna dag minnesvärd!

Partyt startade med att alla fick gå en frågesportrunda och där fick man välja om man gick individuellt eller i team. Den vanns av Yvette Widenor som vann en bronsrelief av ett Cockerhuvud. Hon var den ena av 2 med 8 av 9 rätt, men hade närmast på km frågan. 3 team till fick priser bestående av Cockerklubbens nylanserade pins av Cockerhuvuden. Efter rundan bjöd Cockerklubbens ordförande Daniel Svensson på välkomstdrink i baren >>


 Här är team Australien/Italien på väg att avsluta tipspromenaden...

Frågesporten följdes av middag som bestod av nygrillad marinerad kyckling eller karré, hemgjord tzatziki, potatissallad, grönsallad, bröd o smör. Ett stort TACK går till Martin Ekstrand (kennel Oakbeach, från Skåne) som gjorde ett lysande grilljobb och grillade över 60 köttbitar på 3 grillar igång samtidigt!! Ett något varmt jobb med 25 plusgrader ute och sen värmen från grillarna...


Efter grillning var det prisutdelning för tipspromenaden följt av ett besök hos hundarna som skulle nattas )foton därifrån finns nederst på denna sida). Under tiden underhölls gästerna av trubadur och en skönsjungande ung herre vid namn Vincent.

 

I min husvagn i trädgården bodde Taava och Marjut från Finland över helgen. Guud så kul vi hade åt direktöversättningar av våra språk och språkbloopers ;-) Ni är välkomna tillbaka när som helst tjejer!! Här är Här är Anna-Carin och Elisabeth Johansson på besök, dom ser ut att ha lika kul dom...

 

 

 

 

Efter besöket i kenneln och hundarna nattats var det dags för våra countrygames... 4 team deltog och det var team Finland, team Sverige, team Australien/Italien och team och team England. Det var kubbkastning och kast med högaffel genom traktordäck (ingen träffade mitt i ;-)) Vinnande lag blev till slut team Australien/Italien som fick 5 vinflaskor som pris.

Här är det vinnande teamet, Australien/Italien


Jag tror Marjut från team Finland som kom på andra plats var lite avens...


... eller vad tror ni..!?

 


Här är Eugene från Ryssland tillammans med Hanna Holmberg från Finland (som fotat en stor del av fotona, tack för dom Hanna!) och Taava från Finland och så vår Svenska Karoline ;-)
 



och här nedan lite bilder från baren. Vad passade bättre än att placera en Engelska i baren!? Sandy Williams ser ut att trivas mycket bra bakom bardisken...

_____________________________________________________________

CIRCUIT SHOWEN på Almare-Stäket den 5/7-08 (155 Cockrar anmäla)
Domare hanar: Mrs Sue Young (UK). Tikar: Mr David Shields (UK)


Här har Folke vunnit certklassen vilket gjorde honom till Svensk utställningschampion. Han kunde inte valt en bättre dag att ta sin championtitel på, för en rasspecialist och på Sveriges första VärldsutställningsCircuit!! Ett Engelskt TV team var där för att dokumentera om rasen Cocker spaniel och ville ha en intervju med vinnaren... Folke tycktes inte störas nämnvärt av uppmärksamheten, eller vad tycker ni...!? (foto: Monica Riscoll)


Här vinner Folke bästa hane, tätt följd av Colin - Ch Manaca's Beat About the Bush som vunnit championklassen. Sen blev Folke BIM och poserar med domaren för fotografer igen...

Malena - Ch Manaca's Cross Country hade jag först tänkt lämna hemma eftersom jag tyckte hennes päls var i fattigaste laget... men, nu var hon ju anmäld så... tror det var 36 tikar i öppna klassen

   


(foto: Marita Hydling)

Rörelserna var det inget fel på...

 

stod duktigt gjorde hon också...

 

nog med päls fanns det visst också...
Malena fick excellent och vann tikarnas öppna klass!!


Sonja - Manaca's Undesingned Dream fick excellent och blev placerad som 3:a i championklassen. Hennes lookalike dotter Märtha - Manaca's Gainst the Grain fick excellent och blev utplockad bland dom 6 bästa i öppna klassen. Hon är också helsyster till vår Folke, så hela den familjen skötte sig utmärkt! 
Bra jobbat Karoline!

(foto: Marita Hydling)



Vi deltog också med en uppfödargrupp bestående av Colin, Sonja, Märtha och Liliann som kommit ända från England till WDS! Tack till Taava, Karro och Sandy för hjälp i gruppen! ________________________________________________________________________

        VÄRLDSUTSTÄLLNING i Stockholm 6/7-2008
Domare hanar: Elina Tan-Hietalahti (F), tikar: Hans Lehtinen (F), alla juniorer: Helle Dan-Pålsson (DK)

Denna dag blev det en fasligt spring mellan ringarna då jag hade 5 hundar anmälda och alla skulle in i olika ringar. Jag hade aldrig klarat det utan Jane Pop som hjälpte till med bostning och in och uttagning av hundar och att hålla nummerlappar beredda. Och Karoline Djerf som hjälpte till att hålla hundarna bredda i ringarna och se till att rätt nummerlapp följde med rätt hund, STORT TACK TJEJER!
Även om det blev ett fasligt flängande mellan ringar och jag missade det mesta av övrig bedömning så var det fasligt KUL!! Både att visa hundarna och att få träffa så många vänner och bekanta, både nya och gamla.
Men... självklart det som gjorde denna dag mest minnesvärd var ändå Walters vinst i veteranklassen och sedan BIR veteran. Han hade från 2006 titeln som korade honom till Europas vackraste veteran. Nu, 10½ år gammal blev han korad till Världens vackraste veteran och fick titeln VeteranVärldsVinnare-2008!! Detta var hans första utställning för året så han var verkligen laddad!

Jag är otroligt stolt över att 4 av mina 5 hundar blev placerade i sina klasser. och den 5:e blev utplockad i den första gallringen!! Det var Malena - Ch Manaca's Cross Country som fick excellent och var bland dom bästa i tikarnas öppna klass. Folke blev placerad 3:a i hanarnas öppna klass (Just på denna utställning fick man inte byta klass, vilket gjorde att Folke fick gå kvar i öppenklass trots att han blivit champion dagen innan). Manuela Johanssons Axel - Manaca's Live Long and Prosper var med i den slutliga striden i hanarnas juniorklass. Vanja- Manaca's It's All In the Name (< se foto bredvid) kom 4:a i en enorm juniorklass tikar. I den klassen var även Gittan Mikaelssons Ines - Manaca's Join the Joyride utplockad bland dom bästa. Ch Manaca's Undesingned Dream fick excellent och kom 4:a i tikarnas championklass.

Efter en vecka med huset fullt av gäster, iordningställande av 5 hundar inför WDS, partyt och därtill allt det vardagliga med kenneljobb och husliga göromål, blev det både skönt OCH tomt när dom sista gästerna lämnat huset på måndag förmiddag...

Men... det var värt varenda sekund!!

 

 

 

 

________________________________________________________________

Här nedan följer foton från besöket på kenneln.... fotograf var Hanna Holmberg.


Sonja i sin mest vanliga position...

 
... precis som Greta!

 
Det var en varm dag, så det gick åt lite dricka... ;-))

 
Dom här snygga väskorna hade jag kunnat norpa för egen del...


T.o.m en otrimmad Nemo blir snygg, ställd av en proffshandler på besök... kanske dags att ta ut Nemo i veteranklass...???


Copyright©Manacas-2004    uppdated: 2010-05-20