~ CRUFT's 2008 ~

Stort tack till Anna Johansson och Anneli Sundqvist för en del foton!

Kl 02.00 den 5/3 startade vi resan mot Rotterdam och färjan som skulle ta oss över till Hull i England. Med på resan denna gång var dom tvåbenta Karoline Djerf och Yvette Widenor. Dom fyrbenta bestod av Colin - Ch Manaca's Beat About the Bush, Folke - Ch Manaca's Gets Ideas Going och Josåfin - Ch Manaca's Bag of Beans. När förväntningarna är på topp inför äventyret så orkar man tydligen mer än väntat, så jag körde själv dom 17 timmarna till färjeläget i Rotterdam! Precis som förra gången flöt allt smidigt vid incheckning av hundarna, alla papper kollades väldigt noggrant.

När vi körde av färjan på morgonen efter hade vi bara en knapp timmes körning till vårt boende denna gång. Vi skulle bo hos Sandra & Roger Williams, kennel Wilmerella. Det är hit som Liliann - Manaca's Laid Out in Lavender flyttat i April när hennes vaccinationsschema är klart, så nu fick jag chans att undersöka hur hon skulle få det, och vad skönt att se att hon kommer att få det så bra... hon kommer att bo i ett fint hus och få gå långa promenader med dom andra hundarna på otroligt vackra öppna heder. Torsdagen ägnades till att bada igenom alla 3 hundar och finputsning. På eftermiddagen kom också Jane med Simon - Ch Manaca's High On the Hog, som fick en Svensk trimning igen efter en lång tid i England.

Och så var den stora dagen inne... tidig morgon och 1½ timmes körning till NEC hallen i Birmingham. Väl inne på plats hade vi fått bänkar långt ifrån ringside, så helt fräckt tog vi vårt pick o pack och flyttade till 2 tomma bänkar vi hittade. Dessa var precis bredvid Sandy Platts hundar och då även Sonja - Ch Manaca's Undesingned Dream, som skulle få följa med hem efter bedömningen, äntligen! Innan det skulle hon tävla med Sandy i openclass där även Jåsåfin var anmäld.

Bedömningen i hanhundsringen började en ½ timme tidigare än tikarna eftersom det var så många fler där. Sue Young, kennel Canyonn skulle döma hanarna och David Shields, kennel Wilholme skulle döma tikar. ca 400 Cockrar anmälda! Folke var först av våra in i ringen, och det började bra, Folke blev placerad 4:a i otroligt tuff konkurrens!! Vinnaren tex i denna klass var den hund som till slut blev bästa hane - Chavez Royal Liasion, en supersnygg svart hane.

Finputsning innan bedömning, mest för att lugna nerverna....


Här står jag i all sköns ro och rättar till pälsen på "domarsidan" medans domaren bedömer föregående hund... trodde jag! Titta noga på bilden så ser ni domaren som  står och väntar bakom min rygg... folk fick säga till mig - otroligt pinsamt!! Men domaren tog det på ett bra sätt, hon förstod säkert att nerver var med i bilden... ;-))
I väntan så peppas det, Folke älskar sin tid inne i ringen!
   
Och så blev det en 4:e placering, gissa om vi är stolta här!?

Nästa som skulle in i ringen var Sonja och Josåfin i den andra ringen. Dom skulle gå i openclass som kan jämföras med vår championklass, då det inte finns en sådan i England. Sonja skulle visas för sista gången av Sandy och hon såg verkligen ut att vara i toppform! I den första urgallringen blev både Sonja och Josåfin utplockade, gissa om det var en stolt uppfödare i ringen! Josåfin fick ingen slutlig placering men vi är så nöjda ändå, med tanke på att Jossan hade en kull valpar bara några månader innan, och pälsen ännu inte hade växt tillbaka helt.

Här är några av dom utplockade tikarna i openclass. Josåfin först, 3:e fr. höger den Danska tiken Ch Cockergold Cute n'Blue (halvsyster till Josåfin) som fick en hedrande 2:a placering i klassen, grattis till Lotte och Michael! Näst sist står Ch Dillonpark Ambrogina som vann klassen. Hon ägs av Michael Parkinson och var förra årets Cruft's vinnare, och är Englands vinstrikaste Cocker just nu. Sist står Sonja som blev 5:a i klassen och fick VHC som står för Very Highly Recommended.

Josåfin och jag i full koncentration på Cruft's 2008. Väntan blev lång inne i ringen (man får INTE gå ut) och då passade vi på att kela lite... många var imponerade av Josåfins härliga rörelser och käcka attityd, det var kul!


Sonja visades av Sandy Platt för sista gången. Efter 6 månader hos henne hade dom kommit varandra nära och Sonja visade upp sig från sin allra bästa sida, vilket resulterade i en 5:e placering i en supertuff openclass! En hedervärd avslutning på hennes Englandsvistelse, inte sant?

Så var det bara Colin och Simon kvar av våra hundar... då openlass hanar kom att gå sent på eftermiddagen och det är den absolut tuffaste klassen så hade nervositeten vuxit sig ganska så stor när Colin till slut kom in i ringen, både hos ägare och uppfödare ;-)
På bilden bredvid ser ni en del av konkurrensen i klassen, idel Engelska championhanar... och även lite av publikhavet runt ringen. Tikbedömningen var färdig nu så nu hade alla samlats runt hanhundsringen. 3:a fr. höger står den blå Lindridge .... som var årets avelshund i England 2007. Med fronten mot kameran står den svarta hanen Manchela Party Trick som till slut vann denna klassen och fick reserv certet!

 
Här blir Colin genomgången av domaren, jodå... Yvette gjorde samma sak som jag med Folke, stod först med ryggen mot domaren när hon skulle titta på honom från avstånd!! Nervpirrigt var det då domaren gick fram flera gånger till Colin...
 
Som alltid gillar Colin att visa upp sig och har alltid lika kul  ringen! Det belönades denna gång med en 4:e placering!!

 

Sist av alla var det dags för Simon, med en otroligt nervös matte Jane i snöret! Han var anmäld i special working class där han är kvalificerad att deltaga pga av sin viltspårschampion titel!

Nåväl, matte hade inte behövt oroa sig... som alltid kan man alltid lita på Simon i rörelse, detta är hans starka sida. Han vann klassen och fick en superkritik som jag alldeles nyligen läst i hundtidningen Dog World. Det är så det går till på utställningar i England, kritiken på dom 2 första i varje klass publiceras i Dog World några veckor efter utställningen, då förstår man lite lättare hur en domare kan döma flera hundra hundar på en dag!

... och här är det glada Cruft's gänget!!

Så till den slutliga striden...


Tikarnas match avslutades med att vinnaren från graduate bitch, den svarta Asquanne's Ginelle blev bästa tik med cert. Hon ägs av uppfödaren Anne Webster och hon blev även BIR och slutligen BIG-2:a!
Tikarnas reservcert gick till svart/vita Ryallcourt I-Ce Pie från under graduate class. Bästa valp bland tikarna blev den röda Canigou Tail Me A Story, som även blev bästa valp. Tyvärr ingen bild på henne.


Här är hanhundsvinnarna. Först bästa hane med cert, Chavez Royal Liasion, ägare Mrs Jean Gilmour. Reservcertet till Manchela Party Trick, ägare Mr Mike Masters och bästa hanvalp blev Marada Over the Moon, ägare Mrs Carol Wood. Alla dessa är ägda av sina uppfödare.


Efter bedömning fanns tid över till ett ordentligt farväl av Sonja för Sandys och Hannahs del... vilket blev lite mer sorgsamt efter fototagningen...

Th... Th... That's All Folk's !!

 


Copyright © 2004 Manacas ~ Updated: 2010-05-20